Részlegesen ismét járható a Thököly utcai híd

Megosztás

Hétfő óta ismét járható a Thököly Imre és a Kiss Ernő utcák kereszteződésében található közúti híd, igaz egyelőre csak sávszűkítéssel közlekedhetünk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ki kellett cserélni egy ott futó ivóvízvezeték csövét, így vasárnap egy teljes napon át nem használhatták a közlekedők a hidat. 

A Thököly Imre utcai híd és az ottani közlekedési csomópont fejlesztése még júliusban kezdődött. A hidat felújítják és kiszélesítik, így az alkalmas lesz a négysávos forgalomra, továbbá jelzőlámpákat helyeznek ki, rendbe teszik az ottani patakmedret, a Kiss Ernő utcában pedig autóbuszöblöket alakítanak ki fedett buszmegállókkal és kiszélesített járdákkal.

Jelenleg csak sávszűkítéssel használható a híd, ezért valamivel lassabb áthaladásra kell számítani. Aki teheti, inkább kerülje el ezt az útszakaszt, javasolják olvasóink.

A beruházás célja hogy tehermentesítse a belvárost és gördülékenyebbé tegye a kelet-nyugat irányú autós forgalmat – és hozzáteszik, hogy a hídzár miatt a kivitelező az autósok türelmét és szíves megértését kéri a kivitelező.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek